Husön tiedote tallitoiminnasta poikkeusoloissa

Viitaten SRL:n 16.3.2020 antamaan tiedotteeseen olemme varovaisen harkinnan jälkeen tulleet siihen tulokseen että toimintamme jatkuu alla luetelluin muutoksin. Hevosten hyvinvoinnin kannalta on tärkeää voida jatkaa rutiineja normaalisti siinä määrin kuin tässä tilanteessa on mahdollista. Jotta tämä ei kuitenkaan vaarantaisi ihmisten hyvinvointia, joudumme hiukan muuttamaan toimintatapojamme. Pyydämme huomioimaan, ettei SRL ole suosittanut ratsastuskoulutoiminnan sulkemista tässä vaiheessa.

 

Muutamme toimintaamme toistaiseksi seuraavanlaisesti : 

 

 • Perumme kaikki lasten ponitunnit toistaiseksi.

Pienemmät poniratsastajat tarvitset apua tallissa, joka tarkoittaa näissä olosuhteissa sitä, että yhdessä tilassa olisi liian monta ihmistä kerrallaan. Lisäksi pienemmät lapset eivät välttämättä pysty olemaan yhtä huolellisia käsihygieniasta ja lähikontaktien välttämisessä kuin aikuiset.

 Laitamme kyseisille ryhmille viestiä hopotin kautta.

 Tunnit saa tallikortille ja järjestämme myöhemmin lisää rästimismahdollisuuksia. Vaikkapa kivoja toiveteematunteja kesällä!

Alkeiskurssit siirtyvät eteenpäin, niin monta kertaa kun tunteja tästä päivästä 13.4. asti on.

Vekaratunnit perutaan 13.4. asti, pidennämme ostettujen vekarakorttien voimassaoloaikaa.

Laitamme vielä erikseen viestin asiasta hopotin kautta.

 

 • Järjestämme ratsastustunnit niin, että maneesissa tai kentällä ei ole kun mahdollisimman pieni ryhmä ihmisiä kerrallaan. Husössä on 8 eri tallirakennusta, joten tällä järjestelyllä vältämme hyvin ihmisten välisen lähikontaktin tallilla.

   

 • Laitamme erikseen viestiä Hopotin kautta muutamille ryhmille, joiden ratsastusaikaa joudumme valitettavasti väliaikaisesti muuttamaan. Käymme läpi nämä päivittäisen tilanteen mukaan.

 • Suljemme rästimisen/ irtotuntien ostamisen hopotista toistaiseksi kaikilta ja järjestämme tarvittaessa myöhemmin ylimääräisiä rästitunteja. Tarvittaessa pidennämme myös kausikorttien voimassaoloaikaa.

 • Tuntien peruutusaika vaihdetaan Hopotissa 0h ennen tunnin alkua, eli voit perua tuntisi vaikka kuinka myöhään, mikäli tunnet esimerkiksi flunssan oireita.

 • Emme pidä estetunteja toistaiseksi riskien välttämiseksi. Esteryhmät menevät puomeja tai koulua. 

Hopoti-viestit tulevat siihen sähköpostiin, jonka olette kirjautuessanne sinne laittaneet. Viesteihin voi vastata osoitteeseen opettajat@huso.net

 

Lisäksi pyydämme jokaista huomioimaan seuraavat asiat: 

 

 • Ratsutuvassa ei saa ”hengailla”, vessassa saa toki käydä.
  Olemme vaihtaneet vessoihin käsipaperia pyyhkeiden tilalle, muistakaa pestä kädet huolella. Hevosta hoitaessa ja tallissa ollessa voi myös suojata kätensä hanskoilla.

 • Satulahuoneessa saa oleskella kerralla maksimissaan 2 henkilöä kerrallaan. Husössä on 5 satulahuonetta, joten lähikontakteja on tässä kohtaa helppo välttää.

 • Tunnin jälkeen tulee poistua tallillta mahdollisimman nopeasti, hevosten huolellista, mutta ripeää hoitoa unohtamatta, samoin tunnille tulee saapua mahdollisimman myöhään, kuitenkin niin että hevosen ehtii kiireettä laittaa kuntoon.

 • Kaikki ylimääräinen oleskelu tallilla on kielletty. Hoitamaan ei valitettavasti saa toistaiseksi tulla ollenkaan. Pyydämme myös tukijoukkoja jämään kotiin ja maneesin katsomoon ei saa tulla katsomaan tunteja, vaikka se opettavaista olisikin.

 • Jos sinulla on pieniäkään flunssan oireita tai kuumetta, niin ethän saavu tallille.
  Ulkomailta palaavat, noudatattehan THL:n suosittelemaan 14 vrk karanteenia.
  Vältetään ylipäänsä kaikenlaista lähikontaktia muiden kanssa.


Tavoitteena näillä toimenpiteillä on, että jokainen voi laittaa hevosen kuntoon, ratsastaa ja lähteä kotiin ilman lähikontaktia muiden kanssa ja näin voimme mahdollisimman turvallisesti jatkaa harrastustamme.
Tilanne on kaikkien kannalta harmillinen ja vaatii joustamista ja sopeutumista uusiin toimiin mahdollisesti lyhyelläkin aikavälillä. Husö seuraa tiiviisti tilannetta ja suosituksia, joista informoimme mahdollisimman pian niin tarvittaessa. Jos edellä mainitut toimenpiteet herättävät kysymyksiä, keskustelemme mielellämme kanssanne aiheesta.

Pahoittelemme tilannetta ja toivomme kaikilta ymmärrystä. Suomen Ratsastajainliiton virallinen tiedote: 

https://www.ratsastus.fi/uutiset/ratsastajainliiton-suosituksia-tallitoimintaan-poikkeusoloissa/