Husön päivitetyt koronaohjeet

Muokattu 26.11.2020

 • Suosittelemme maskin käyttöä sisätiloissa, kuten talleissa ja satulahuoneissa ja kaikkialla muualla paitsi ratsailla.
 • Ratsutuvassa eikä talleissa saa ”hengailla” turhaan, vessassa saa toki käydä. Satulahuoneissa saa oleskella kerralla maksimissaan 2 henkilöä kerrallaan. Satulahuoneita on 5, joten tämä onnistuu helposti.
 • Vanhemmat taluttavat vekaratunneilla ja niillä alkeistunneilla joissa tarvitaan taluttajaa. Muiden osalta pyydämme tukijoukkoja jäämään kotiin ja välttämään turhaa tallialueella oleskelua sekä maneesin katsomossa olemista.
 • Opettajat välttävät turhaa lähikontaktia oppilaisiin. Opetelkaamme siis kiristämään satulavyöt ja säätämään jalustimet mukaan itse.
 • Hoitajien kämppä suljetaan toistaiseksi, ettei siellä vietetä turhaan aikaa porukoissa. Omat varusteet saa tietenkin hakea sieltä pois.
 • Kaikki ylimääräinen oleskelu tallialueella on kielletty ja vältetään kaikenlaista turhaa lähikontaktia muiden kanssa. Muistetaan edelleen hyvä käsihygienia, käsidesipulloja on tallilla monessa paikassa.
 • Jos sinulla on pieniäkään flunssan oireita tai kuumetta, niin ethän saavu tallille. Tunnin voit perua Hopotissa ja varata siitä tulleen rästin myöhempään ajankohtaan. Tallikortit ovat voimassa koko syyskauden. Olemme edelleen joustavia myös äkillisten sairasperuutusten suhteen.
  Ulkomailta palaavat, noudatattehan ajankohtaisia karanteenisuosituksia.

 • 26.11. 2020 teenpäin myös hoitajatoiminta on keskeytetty ja hoitajien pikkujouluja emme tänä vuonna voi järjestää. Joulun hoitajaratsastusta ei ole peruttu.
  MANEESIN KATSOMOSSA OLESKELU ON TÄYSIN KIELLETTY.

  Tavoitteena näillä toimenpiteillä on, että jokainen voi laittaa hevosen kuntoon, ratsastaa ja lähteä kotiin mahdollisimman turvallisesti ja näin voimme jatkaa harrastustamme edelleen. Tilanne on kaikkien kannalta harmillinen ja vaatii joustamista ja sopeutumista uusiin toimiin mahdollisesti lyhyelläkin aikavälillä. Husö seuraa tiiviisti tilannetta ja suosituksia, joista informoimme mahdollisimman pian niin tarvittaessa. Jos edellä mainitut toimenpiteet herättävät kysymyksiä, keskustelemme mielellämme kanssanne aiheesta.