Alkeis- ja talutustunnit

Ratsastuksen alkeiskurssi

Alkeiskurssin kautta pääset mukaan uuteen hienoon urheilulajiin ja harrastukseen. Kurssille ei edellytetä aikaisempaa ratsastuskokemusta.
Alkeiskurssin kesto on 10 viikkoa ja hinta 420€.

Alkeiskurssilla opetellaan ratsastuksen perusasioita kuten istuntaa, kääntämistä, pysähdyksiä ja eri askellajeissa ratsastamista. Alkeiskurssin jälkeen edetään jatkokursseille. Taitojen kasvaessa siirrytään opettelemaan erilaisia kouluratsastusliikkeitä sekä este- ja maastoratsastusta. Kehittymisessä suuri osuus on omilla tuntemuksilla: oppiminen tapahtuu vain rentouden ja itsevarmuuden kautta. Joku laukkaa alkeiskurssin lopuksi, toista se saattaa pelottaa vielä vuoden ratsastuksen jälkeenkin. Hyvä ratsastus ei ole sama asia kuin vaikeiden asioiden tekeminen, vaan tämä upea taitolaji opitaan toistojen kautta.

Uusi ratsastuksen alkeiskurssi alkaa huhtikuussa 2019

Seuraava lasten alkeiskurssi  alkaa huhtikuun aikana, heti kun saamme ryhmän kasaan. Kurssi käydään keskiviikkoisin klo 17.00-18.00 ja opettajana toimii Noora Liettyä.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut opettajat@huso.net.

Täältä voit ladata infopaketin alkeiskurssista: 

Husön Ratsastuskeskus on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu.

Suomen Ratsastajainliiton sivuilta voit lukea lisää ratsastuksesta urheilulajina https://www.ratsastus.fi/ratsastamaan/nouse-ratsaille/

Talutustunnit eli vekaratunnit

Vekaratunnit ovat ohjattua talutusratsastusta lapsille sunnuntaisin klo 15.00-16.00. Tunti koostuu puolen tunnin talutusratsastuksesta ja toinen puolituntinen ohjatusta ponien hoitamisesta ja muista tallipuuhista. Vekaratunneilla opetellaan ratsastuksen perusasioita, tasapainoa ja ponin ohjaamista, usein leikkien avulla. Vekaratunneille ei ole ikärajaa, vanhemmat arvioivat itse onko lapsi valmis vekaratuntiin.

Yksittäinen vekaratunti maksaa 25€

Yksittäinen tunti varataan aina erikseen ja maksetaan käteisellä tasarahalla opettajalle tunnin alussa.

5 kerran paketti 100€

Vekaratunneille voi ostaa viiden kerran kortin.
5 kerran kortit laskutetaan.

Täältä voit ladata infon vekaratunneista:

Ratsastuksen alkeiskurssit lapsille sekä ponitatalutustunnit