Alkeis- ja talutustunnit

Ratsastuksen alkeiskurssi

Alkeiskurssin kautta pääset mukaan uuteen hienoon urheilulajiin ja harrastukseen. Kurssille ei edellytetä aikaisempaa ratsastuskokemusta.
Alkeiskurssin kesto on yleensä 10 viikkoa ja hinta 420€.

Alkeiskurssilla opetellaan ratsastuksen perusasioita kuten istuntaa, kääntämistä, pysähdyksiä ja eri askellajeissa ratsastamista. Alkeiskurssin jälkeen edetään jatkokursseille. Taitojen kasvaessa siirrytään opettelemaan erilaisia kouluratsastusliikkeitä sekä este- ja maastoratsastusta. Kehittymisessä suuri osuus on omilla tuntemuksilla: oppiminen tapahtuu vain rentouden ja itsevarmuuden kautta. Joku laukkaa alkeiskurssin lopuksi, toista se saattaa pelottaa vielä vuoden ratsastuksen jälkeenkin. Hyvä ratsastus ei ole sama asia kuin vaikeiden asioiden tekeminen, vaan tämä upea taitolaji opitaan toistojen kautta.

 

Täältä voit ladata infopaketin alkeiskurssista: 

Husön Ratsastuskeskus on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu.

Suomen Ratsastajainliiton sivuilta voit lukea lisää ratsastuksesta urheilulajina https://www.ratsastus.fi/ratsastamaan/nouse-ratsaille/

Talutustunnit eli vekaratunnit

Vekaratunnit ovat ohjattua talutusratsastusta lapsille sunnuntaisin klo 15.00-16.00. Tunti koostuu puolen tunnin talutusratsastuksesta ja toinen puolituntinen ohjatusta ponien hoitamisesta ja muista tallipuuhista. Vekaratunneilla opetellaan ratsastuksen perusasioita, tasapainoa ja ponin ohjaamista, usein leikkien avulla. Vekaratunneille ei ole ikärajaa, vanhemmat arvioivat itse onko lapsi valmis vekaratuntiin.

Yksittäinen vekaratunti maksaa 25€

Yksittäinen tunti varataan aina erikseen hopotista.

5 kerran paketti 100€

Vekaratunneille voi ostaa viiden kerran kortin.
5 kerran kortit voit ostaa helposti hopotista.

Täältä voit ladata infon vekaratunneista:

Ratsastuksen alkeiskurssit lapsille sekä ponitatalutustunnit