Hevosten hoitaminen

Hoitohevosen hevosharja Husössä ratsastuskoulussa  Helsingissä Uudellamaalla

Hoitohevonen

Meillä Husössä ratsastajat saavat aina itse varustaa hevosen tunnille ja hoitaa tunnin jälkeen. Silti meillä toimii vanha kunnon hoitohevos-systeemi.

Hoitoponin/hevosen voit saada jos olet innostunut ja reipas, ratsastat meillä Husössä ja sinulla on perushoitomerkki suoritettu. Suosittelemme myös muiden hoitomerkkien suorittamista. Merkkejä voi suorittaa nappis- ja junnukerhoissa.

Hoitaminen on vapaaehtoista ja sen voi lopettaa milloin vaan. Hoitopäiviä hoitajalla on oltava vähintään kaksi viikossa, tällä pyrimme siihen että ponilla on muutama tuttu ihminen jotka se tuntee, eikä sen kanssa puuhastele joka päivä vain vieraat ihmiset. 
Mikäli et pääse tallille hoitopäivänäsi, voit pyytää jotakin hoitajakaveriasi huolehtimaan hoitsustasi, mutta tämä ei ole pakollista. Tallille ei tarvitse myöskään ilmoittaa mikäli et pääse hoitpäivänäsi paikalle, sillä vastuu ponista ja sen hyvinvoinnista on aina kuitenkin tallihenkilökunnalla.

Hoitajien kokouksissa, joita on noin 2-3 kertaa kaudessa, käydään läpi hoitopäivät ja muita hoitajien asioita. Hoitopäiviä voi siis muuttaa, jos ponilla on vapaita päiviä tai jos toiselle hoitajalle sopii päivien vaihto.
Hoitajaksi haluavien kannattaa tulla hoitajien kokoukseen.
Hoitoponin voi saada vain hoitajien kokouksessa, jotta mahdollinen hoitoponijonotus menee mahdollisimman reilusti. 
Hoitsunsa menettäneet hoitajat voivat saada uuden hoitsun kokouksen ulkopuolellakin ja he ovat etusijalla uusiin hoitajiin nähden.

Husö on KiVa-talli, mikä tarkoittaa sitä ettemme hyväksy minkäänlaista kiusaamista. Mikäli sinua kiusataan tai tiedät että joku kiusaa toista, tule kertomaan heti asiasta henkilökunnalle, me puutumme asiaan.

Hoitajien tehtäviin kuuluu:

  • Hevosen harjaaminen 

  • Varusteiden puhtaana pitäminen

  • Juoma- ja ruokakupin puhdistaminen

  • Ratsastajan auttaminen varustamisessa tarvittaessa

  • Tunnilla taluttaminen tarvittaessa 

Ilmoitathan heti tallihenkilökunnalle, jos huomaat hoitsussasi jotain vikaa (haava, kenkä irti, ihan mitä vaan) tai sen karsinassa tai varusteissa on korjattavaa. Pieneltä tuntuvat asiatkin on tärkeää ilmoittaa, sillä hevostemme hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää.

Hoitohevosasioista voit kysyä Fannilta 044 334 1681 tai tallilla.

Hoitokurssit

Lapsille suunnattuja hevoshoitokerhoja järjestää Husön Ratsastajat.
Nuorison toimintaan kuuluvat muun muassa junnis- ja nappishevostaitokerhojen pitäminen. Kerhoissa suoritetaan SRL:n hoitomerkkejä.

Lisää tietoa kerhoista saat HuRan sivuilta https://hura.sporttisaitti.com/ ja tallin ilmoitustaululta.

Aikuisille suunnattuja hevosten käsittely -kursseja järjestämme kysynnän mukaan.

Husön tallilla voit saada hoitohevosen. Ratsastuskoulun opetushevosilla on hoitajat, silti ratsastajat saavat itse hoitaa ratsunsa ratsastustunnille.