Hevosten hyvinvointi

Erityisryhmien ratsastusta ja hevosavusteista toimintaa Helsingissä.

Opetushevosten hyvinvoinnista huolehtiminen on meille kunnia-asia

Jotta ratsastuksen opettaminen ja oppiminen on mukavaa ja turvallista, on opetushevosten oltava terveitä, hyvin koulutettuja ja perusteellisesti hoidettuja.

Ratsastuskoulu on perheyritys ja Husön henkilökunta on työskennellyt yhdessä rautaisena ammattilaistiiminä jo monia vuosia. Tiiminä pystymme suunnittelemaan ja toteuttamaan jokaiselle hevoselle yksilöllisen ja parhaan mahdollisen hoidon ja hevosen hyvinvointia tukevat arkirutiinit. Vakiohenkilökunnallamme on yhteensä 15 hevosalan ammattitutkintoa ja noin 120  vuoden työkokemus hevosalalta!  Opetushevosten hyvinvointi onkin koko henkilökunnan kunnia-asia.

Hevosten päivittäisestä hoitamisesta, ruokinnasta ja karsinoiden puhtaudesta vastaa ammattitaitoinen tallihenkilökunta. Opetushevosten kengityksestä ja eläinlääkinnästä sekä lihashuollosta huolehtivat kyseisten alojen ammattilaiset. Varusteiden sopivuudesta ja kunnosta olemme erityisen tarkkoja, tarkastamme ne viikoittain. 

Opetushevoset ulkoilevat  aamusta pitkälle iltapäivään isoissa aitauksissa laumoissa kavereiden kanssa. Pikkuponit asuvat pihatossa viettäen lajityypillistä elämää. Kesällä hevoset viettävät yöt ulkona laumoissa isoilla laitumilla, myös kesäloman ulkopuolella. Husössä on 8 tallirakennusta, joten yksittäisessä tallissa on aina melko rauhallista, vaikka ratsastajia olisi tulossa tunnille paljon.

Suunnittelemme opetushevosten liikunnan tarkasti. Kaikilla hevosilla on vapaapäiviä sekä välillä hevoskohtaisesti kevennetty ohjelma tai lyhyt loma myös varsinaisten lomakausien ulkopuolella.

Meillä kipeät hevoset eivät tee töitä. Mikäli joku hevonen ontuu tai vaikuttaa muuten kipeältä, otamme sen heti pois tunneilta. Ammattitaitoinen henkilökunta, joka tuntee hevoset hyvin, näkee heti mikäli jollakin hevosella ei ole kaikki hyvin. Yhdessä opettajien ja tallihenkilökunnan sekä usein myös eläinlääkärin kanssa arvioimme tilanteen ja tarvittavat hoitotoimenpiteet sekä sairasloman.

Opetuksessa painotamme paljon oikeanlaista istuntaa ja apujen käytön johdonmukaisuutta. Kun ratsastaja hallitsee vartalonsa hyvin ja osaa käyttää apuja selkeästi ja ymmärrettävästi on hevostenkin mukava työskennellä.

Husössä erityisteemana on hevosten hyvinvointi!

Teema näkyy toiminnassamme mm:

  • Järjestämme erilaisia kursseja liittyen hevosten maastakäsittelyyn ja hoitamiseen, tavoitteena että jokainen ratsastaja osaisi käsitellä hevosia tallissakin reilusti ja johdonmukaisesti.
  • Avaamme asikkaillemme enemmän sitä, mitä hevoset tekevät tuntien ulkopuolella ja mitä kaikkea niiden hoitotoimenpiteisiin kuuluu.
  • Kiinnitämme opetuksessa vielä entistä enemmän huomioita apujen käytön herkkyyteen, pienillä avuilla ratsastamiseen ja istuntaan sekä opetuksen yhteiseen linjaan.
  • Opetamme ratsastajia kiittämään hevosia entistäkin enemmän,ihan pienistäkin onnistumisista.

Teema on laaja ja tärkeä, siihen liittyy paljon asioita. Toivomme että kaikki asiakkaamme sitoutuvat omien kykyjensä ja rajojensa puitteissa keskittymään tähän tärkeään asiaan.