Husö harrastuspaikkana

Husön Ratsastuskeskus sijaitsee Helsingissä


Husön Ratsastuskeskus sijaitsee Helsingissä, maalaismaisemassa meren äärellä.

Husön väki keskittyy siihen minkä parhaiten osaavat,  eli opettamaan ratsastusta.

Jotta ratsastuksen opettaminen ja oppiminen on mukavaa ja turvallista, on opetushevosten oltava terveitä, hyvin koulutettuja ja perusteellisesti hoidettuja.

Ratsastuskoulu on perheyritys ja Husön henkilökunta on työskennellyt yhdessä rautaisena ammattilaistiiminä jo monia vuosia. Tiiminä pystymme suunnittelemaan ja toteuttamaan jokaiselle hevoselle yksilöllisen ja parhaan mahdollisen hoidon ja hevosen hyvinvointia tukevat arkirutiinit. Vakiohenkilökunnallamme on yhteensä 15 hevosalan ammattitutkintoa ja 114 vuoden työkokemus hevosalalta!  Opetushevosten hyvinvointi onkin koko henkilökunnan kunnia-asia.

Hevosten päivittäisestä hoitamisesta, ruokinnasta ja karsinoiden puhtaudesta vastaa ammattitaitoinen tallihenkilökunta. Opetushevosten kengityksestä ja eläinlääkinnästä sekä lihashuollosta huolehtivat kyseisten alojen ammattilaiset. Varusteiden sopivuudesta ja kunnosta  olemme erityisen tarkkoja, tarkastamme ne viikoittain.

Opetushevoset ulkoilevat  aamusta pitkälle iltapäivään isoissa aitauksissa laumoissa. Pikkuponit asuvat pihatossa viettäen lajityypillistä elämää. Kesällä hevoset viettävät  yöt ulkona laumoissa isoilla laitumilla. 

Yksilöllinen kohtelu ja ammattimaisuus ovat myös asiakaspalvelumme lähtökohdat.  Husössä jokainen ratsastaja on tärkeä, saaden henkilökohtaista asiakaspalvelua sekä yksilöllistä opetusta. 

Hevoset ja Ponit

Husössä on yhteensä yli 50 hevosta ja ponia, joten jokaiselle ratsastajalle löytyy varmasti oma suosikki . Täältä pääset tutustumaan Husön hevosiin ja poneihin https://www.ratsastamaan.com/hevoset-ja-ponit/

Husön historia

Husön Ratsastuskeskuksella on pitkät perinteet ratsastuksen opettamisessa ja meillä Husössä on moni kilparatsastajakin perustaitonsa hankkinut. 

Husön Kartanolla on vielä pidempi historia kuin ratsastuskeskuksella. Kartanon historiasta voit lukea lisää täältä https://www.ratsastamaan.com/huson-historia/

Hevosten hoitaminen

Meillä Husössä ratsastajat saavat aina itse varustaa hevosen tunnille ja hoitaa tunnin jälkeen. Silti meillä toimii vanha kunnon hoitohevos-systeemi.

Hoitoponin/hevosen voit saada jos olet innostunut ja reipas, ratsastat meillä Husössä ja sinulla on perushoitomerkki suoritettu. Suosittelemme myös muiden hoitomerkkien suorittamista. Merkkejä voi suorittaa nappis- ja junnukerhoissa.

Lapsille suunnattuja hevoshoitokerho järjestää Husön Ratsastajat.

AIkuisille suunnattuja hevosten käsittely -kursseja järjestämme kysynnän mukaan.

Lisää hoitohevosista ja -kursseista voit lukea täältä  https://www.ratsastamaan.com/hevosten-hoitaminen/

Husön Ratsastajat Ry

Husön Ratsastajat on aktiivinen ratsastusseura.

HuRassa on nuoriso-, kilpailu- ja senioritoimintaa. Nuorison toimintaan kuuluvat muun muassa junnis- ja nappishevostaitokerhojen pitäminen ja vuosittain ilmestyvän Husön Jengin julkaiseminen. Kilpailujaos vastaa nimensä mukaisesti kaikesta kilpailuihin liittyvästä. Lisää HuRAsta voit lukea täältä https://hura.sporttisaitti.com/