Tiedote Husön Ratsastuskeskuksen toiminnasta sulkutilan aikana

Nämä ohjeet ovat voimassa kevätkauden loppuun asti.

(Ohjeiden voimassaoloaikaa on pidennetty alkuperäisestä ja päivityksiä on lisätty)

Peruutusaika

Kaikilla tunneilla on 0h peruutusaika, tällä pyrimme madaltamaan kynnystä perua tunti, mikäli ratsastaja ei tunne itseään täysin terveeksi.

Ratsastustuntien varaaminen

Ratsastustuntien varaaminen on laitettu kiinni Hopotissa kaikille muille tunneille paitsi viikonlopputunnit, klo 16 -tunnit, maanantain 2 viimeistä tuntia sekä yö- ja päiväryhmät. Eli toisin sanottuna kaikki ne tunnit ovat auki rästimiselle ja varaamiselle, jolloin maneesissa on yksi ryhmä kerrallaan tai tuntien yhteenlaskettu osallistujamäärä on 10 henkilöa tai sen alle.

Varaaminen on avattu kaikille tunneille 12.4.2021

Viikonlopputunnit

Muutamme sulkutilan ajaksi viikonlopputuntien aikataulua, niin että tunnit eivät ole yhtäaikaa. Tästä laitamme erikseen viestiä Hopotin kautta kyseisten tuntien ratsastajille.

Viikonlopuntunnit ovat normaalin aikataulun mukaan 12.4.2021 eteenpäin.

Vekaratunnit

Vekaratunnit joudutaan perumaan tältä aikaväliltä. Lisäämme vekarakortteihin tarvittaessa lisää aikaa, että ne ehtii ratsastamaan myöhemmin keväällä.

Vekaratunnit on varattavissa 12.4.2021 eteenpäin.

Muuta ratsastustunneista

  • Lisäämme ylimääräisiä tunteja päiväaikaan. Näillä tunneilla on vain yksi ryhmä kerrallaan, joten myös niihin pääsee varaamaan rästejä.
  • Lisäämme loppukeväälle ja alkukesälle rästitunteja, mikäli näyttää että tämän rajoituksen vuoksi rästipaikkoja ei ole riittävästi.

Muistathan:

  • Yli 12-vuotiaiden tulee käyttää maskia kaikissa sisätiloissa muutoin kun ratsastaessa.
  • Älkäämme unohtako maskeista huolimatta turvavälejä tai käsihygieniaa. Talleissa tulee välttää turhaa oleskelua. Hevosten kuntoonlaitto ja tunnilta pois hoitaminen tulee hoitaa reippaasti, mutta huolellisesti.
  • Ratsutuvassa saa käydä vain vessassa
  • Satulahuoneissa maskeista huolimatta vain kaksi ihmistä kerrallaan. Piemmissä satulahuoneissa yksi kerrallaan, niin että 2m turvaväli säilyy.
  • Hoitajatoiminta on keskeytetty kokonaan.
  • Maneesiin saa tulla vain ratsastajat ja opettaja.
  • Kaikki ylimääräinen oleskelu tallialueella on kielletty ja vältetään kaikenlaista turhaa lähikontaktia muiden kanssa. Muistetaan edelleen hyvä käsihygienia, käsidesipulloja on tallilla monessa paikassa.
  • Jos sinulla on pieniäkään flunssan oireita tai kuumetta, niin ethän saavu tallille.

Tilanne on kaikkien kannalta harmillinen ja vaatii joustamista ja sopeutumista uusiin toimiin mahdollisesti lyhyelläkin aikavälillä. Husö seuraa tiiviisti tilannetta ja suosituksia, joista informoimme mahdollisimman pian niin tarvittaessa. Jos edellä mainitut toimenpiteet herättävät kysymyksiä, keskustelemme mielellämme kanssanne aiheesta.